Poziv za sve patriote! Utorak 27. februar, 19.15 sati, promocija i projekcija dokumentarnog filma autora Avde Huseinovića „Agresija na istinu“

VAŽNO! Poziv za sve patriote! Utorak 27. februar, 19.15 sati, promocija i projekcija dokumentarnog filma autora Avde Huseinovića „Agresija na istinu“ (Dom kulture Kakanj). Ulaz je besplatan. Događaj se organizira u okviru Programa obilježavanja Dana nezavisnosti BiH u Kaknju!

Film obrađuje tematiku negiranja genocida i drugih ratnih zločina na tlu Bosne i Hercegovine. Kroz relevantne dokumente, analize i intervjue sa stručnjacima, dešifruje se metodologija velikosrpske politike koja negira i pripisuje žrtvama zločine počinjene od srpskih vojnih i policijskih snaga u BiH. Autor je istaknuo da je film baziran na relevantnim dokumentima, učesnicima, sa posebnim fokusom na svjedočenje balističara Berka Zečevića prema čijim vještačenjima je za masakr na Markalama izrečena pravosnažna presuda Stanislavu Galiću, komandantu Sarajevsko-romanijskog korpusa Vojske RS-a.
Film “Agresija na istinu“ predstavlja pouku i opomenu da su zločinci bili spremni ubijati nevine građane i djecu, ali da su još spremniji ubijati istinu.