nermin mandra

Nedopustivo da Tegeltija prekida saradnju Evropske komisije i bh. institucija

Zastupnik Stranke demokratske akcije u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nermin Mandra kazao je da je u Briselu vrlo jasno prepoznato štetno djelovanje trenutnog rukovodstva VSTV-a.

Na vrlo jasne kritike iz Brisela, predsjednik VSTV Milan Tegeltija je odgovorio vrlo bahato, te čak doveo u pitanje saradnju sa Evropskom komisijom. Njemu su svi u krivu, samo je on u pravu. Na bahat način odbacuje sve kritike i preporuke, osim onih koje mu daju njegovi politički nalogodavci, saopćeno je iz SDA.

Predsjednik VSTV mora slušati šta mu to poručuje opća i stručna javnost, šta mu zamjeramo mi kao predstavnici građana i Evropska komisija kao naš partner. VSTV ne može biti tijelo koje nema nikakvu odgovornost. Ne može neko imati pravo da upravlja radom pravosuđa, a da pri tome nema nikakvu odgovornost za urađeno.

Na čelu pravosuđa BiH moraju biti odgovorni i kredibilni ljudi. Tegeltija je na svaki mogući način dokazao da on nije takav čovjek i zato mora biti smijenjen. BiH je u procesu EU integracija i nedopustivo je da Tegeltija, radi svojih interesa, dovodi u pitanje saradnju Evropske komisije i bh. institucija, zaključuje Mandra.


(Vijesti.ba / FENA)