Rizah Haračić: Najveću vrijednost jedne lokalne zajednice čine mladi i sposobni ljudi

Kroz svoje dugogodišnje političko iskustvo, djelovanje u lokalnoj zajednici, učešće u rješavanju problema lokalne zajednice, sa sigurnošću mogu reći da su prvi i osnovni problemi za rješavanje problemi običnog građanina, problemi infrastrukture i zapošljavanja.

Moramo još više sredstava usmjeriti ka rješavanju problema infrastrukturne prirode i zapošljavanja kroz programe Općine, kako bi što više ljudi živjelo dostojanstveno od svog rada.

Veoma je važno napraviti jak tim koji će se baviti projektima prema fondovima međunarodne zajednice i EU, a koji mogu ubrzati rješavanje problema jer neće biti na teret općinskog budžeta.

Moramo da shvatimo da najveću vrijednost jedne lokalne zajednice čine mladi i sposobni ljudi, a jedan od takvih je sigurno i Mirnes Bajtarević. Mirnes Bajtarević je osoba koja posjeduje prije svega ljudske, a zatim i stručne kvalitete.

Pred Općinom Kakanj su veliki infrastrukturni projekti kao što je širenje sistema daljinskog grijanja, rješavanje problema mirujućeg saobraćaja, te nastavak izgradnje novih saobraćajnica.

Mi imamo ideje, a Mirnes Bajtarević je osoba koja posjeduje znanje i iskustvo da realizuje naše ideje i zato podržavam Mirnesa Bajtarevića kao kandidata za načelnika Općine Kakanj.

Haračić Rizah,
diplomirani inžinjer saobraćaja
vijećnik u Općinskom vijeću Kakanj