Mirza Mušija: Čvrsto, iskreno, baš iz duše, podržavam Mirnesa Bajtarevića, kandidata za načelnika Općine Kakanj

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Mirnes Bajtarević je još od rane mladosti pokazivao sklonost prema kulturi i kulturnim sadržajima. Sjecam se samo njegove ljubavi prema domaćoj i stranoj muzici, sjetimo se njegovih neponovljivih muzičkih emisija na Radiju Kakanj, sjecam se njegove uredničke i voditeljske specifičnosti kojom je osvajao srca slušatelja.
Poslije, godinama, uvijek sam kroz posao kojeg radim u Mirnesu Bajtareviću ima sagovornika i podršku. Mirnes Bajtarević je osoba za koju sam uvijek unaprijed znao da će podržati predstavu koju priprema Dramski studio, predstavu koja gostuje u Kaknju, ili bilo koju drugu kulturnu aktivnost u Kaknju.
Kao menadžer u privatnom, a poslije u javnom sektoru, uvijek je bio spreman podržati kulturu kroz kupovinu ulaznica i dijeljenje istih ljudima, a sve sa ciljem da kultura opstane i da živi, i da bude u službi čovjekovog duševnog napretka.
Kroz takav angažman snažno je podržavao i ukupna nastojanja da Kakanj živi svoj kulturni život i da smanji, a u konačnici i ukine, ovisnost o većim gradovima u pogledu kulturnih sadržaja.
Zato čvrsto, iskreno, baš iz duše, podržavam Mirnesa Bajtarevića, kandidata za načelnika Općine Kakanj.

Mirza Mušija
Akademski glumac
Direktor JU “Kulturno-sportski centar” Kakanj