Mirsad Zaimović – Naša borba za svakog bosanskohercegovačkog čovjeka se nastavlja

Poštovani birači,

u protekle 4 godine bila mi je čast, ali i veliki izazov da obavljam dužnost predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta F BiH.

Okolnosti pod kojima je Parlament F BiH radio u protekle 4 godine su općepoznate. I pored činjenice da su na sceni bile prisutne brojne retrogradne politike, blokade i opstrukcije, bez obzira na pandemiju, nastojao sam da budem jedan onih koji pronalaze kompromise, dodirne tačke i rješenja koja će u takvim teškim okolnostima donijeti dobrobit običnom čovjeku koji se bori za egzistenciju.
Bez obzira na sve te okolnosti u prethodnom mandatu smo usvojili blizu 200 zakona koji su kreirani tako da unaprijede život građana. Među njima bih izdvojio zakone koji omogućavaju redovnije usklađivanje i povećanje penzija, zakon koji ujednačava i povećava dječiji doplatak u cijeloj F BiH, zakone koji definišu redovno usklađivanje i povećavanje naknada boračkim populacijama a posebno zakon o roditeljima njegovateljima kojim će biti osigurana plata i doprinosima onim roditeljima koji brinu o svojoj djeci kojima je potrebna dvadesetčetverosatna briga.
Također vrlo je značan Zakon o pripadnosti javnih prihoda i ispravili dugogodišnju nepravdu koja je učinjena prema kantonima koji su generatori privrednog razvoja Federacije BiH. Prethodni zakon je bio jako nepravedan prema građanima Zeničko-dobojskog kantona.

Novi sistem raspodjele prihoda će zasigurno donijeti nova značajna sredstva za poboljšanje uslova života građana i Kaknja, i Visokog, i Vareša, i Breze i Olova, i svih drugih lokalnih zajednica u ZDK i šire. No, naša borba za pravičnost i ravnomjeran razvoj svih općina i gradova se nastavlja.

Naša borba za svakog bosanskohercegovačkog čovjeka se nastavlja.

Sigurno ćemo i dalje činiti sve da se u Parlamentu F BiH čuje snažan glas ljudi iz tih malih i često obespravljenih lokalnih zajednica.

Sigurno do naše zajedničke pobjede.