Mirnes Bašić – SIGURNO nastavimo dalje za dobrobit svakog građanina Zeničko-dobojskog kantona

Poštovani birači,

ja sam jedan od vas, običan, porodičan čovjek posvećen poslu koji mi je povjeren. Sve vrijeme moga rada u mojim mislima je bio prisutan osjećaj odgovornosti prema vama – građanima Zeničko-dobojskog kantona. Na pravi način smo birali prioritete za utrošak budžetskog novca i ostvarivali uštede gdje god je to bilo moguće. Ostvarili smo rekordan iznos budžeta. Podsticali smo privredu, ostvarili rekordne poticaje u poljoprivredi.

Ostvarili smo snažan zamah u pogledu rekonstrukcije i utopljavanja školskih objekata. Osigurali smo rekordne iznose stipendija i omogućili da stipendiju dobije svaki student koji ispunjava uslove. Kod boračkih stipendija smo ispravili brojne nepravde koje su sadržavali prethodni kriteriji.

Povećali smo plaće policajcima, prosvjetarima i radnicima u zdravstvu.

U borbi s koronavirusom pustili smo da glavnu riječ vodi struka, bez miješanja politike. Naše je bilo da dajemo svaku vrstu podrške zdravstvu, jačamo naše bolnice i primarnu zdravstvenu zaštitu te osiguramo refundaciju za skupocjeni lijek koji se koristi u liječenju od koronavirusa, i to smo učinili.

Pomagali smo svim kategorijama stanovništva, a posebno su u fokusu našeg rada bili branioci.

Gradili smo puteve, mostove, vodovode…

Podržavali smo kulturu i sport.

Osigurali smo i porodiljske naknade u iznosu od 1.000 KM mjesečno.

U mom mandatu nije kupljeno novo vozilo za potrebe premijera niti sam imao tjelohranitelje, policijsku pratnju niti bilo kakav luksuz, niti mi to treba.

Ja sam jedan od vas, običan čovjek.

Pozivam vas da SIGURNO nastavimo dalje za dobrobit svakog građanina Zeničko-dobojskog kantona