Čestitka Mirnesa Bajtarevića povodom nove školske godine

Draga djeco, učenici, prosvjetni radnici, dragi roditelji, upućujem Vam iskrene čestitke uz želju da u novu školsku godinu krenete sa osmjehom, zdravljem, obnovljenom energijom i optimizmom.

Posebnu dobrodošlicu u školske klupe upućujem armiji ponosa naše domovine, našim prvačićima koji veoma važan dio svog djetinjstva i obrazovanja započinju u vrijeme kada im svi mi moramo biti oslonac za svijetlu budućnost.

Cijenjeni prosvjetni radnici, Vi radite jednu od najljepših, najplemenitijih, ali i najodgovornijih uloga u životu naše djece, naše zajednice. Zahvalan sam i uvjeren da ćete učiniti sve, kao što ste činili i do sada, da našoj mladosti, našim školarcima, zajedno sa roditeljima i našom zajedničkom borbom, omogućite nove spoznaje, nova slova i nove naučne uspjehe.

Kao roditelj, želim Vam mnogo strpljenja i razumijevanja, da zdravstvene izazove koji su pred nama, stojički, zajedno pobijedimo i našoj djeci i našim prosvjetnim radnicima omogućimo što kvalitetnije uslove za nesmetano obavljanje nastave.

Obrazovanje je stub našeg društva.
Želim vam uspješnu novu školsku godinu.
Mirnes Bajtarević