Bezbjednost građana mi je na prvom mjestu

Bezbjednost građana mi je na prvom mjestu

U okviru svojih planskih aktivnosti posjetio sam Policijsku stanicu i u razgovoru sa komandirom PS Kakanj gospodinom Vahidinom Topalovićem želio sam se upoznati sa bezbjedonosno-sigurnosnom situacijom na našoj općini.
Gospodin Topalović me upoznao o aktivnostima službenika PS Kakanj koje poduzimaju na očuvanju reda i mira u Kaknju. Posebno je istakao problem nedostatka policijskih službenika što predstavlja ogroman problem u radu. Istakao je dobru saradnju PS Kakanj i lokalne zajednice, navodeći da je konstantno treba poboljšavati. Na sastanku smo pričali i o konkretnim projektima koje PS Kakanj provodi i za implementaciju kojih je potrebno uključivanje i lokalne zajednice i načelnika općine.

Posebno je bilo govora o maloljetničkoj delikvenciji i prijestupima maloljetnika, gdje mi je od strane komandira Topalovića sugerisano da se u rješavanje ovih problema trebaju uključiti svi: roditelji i šira porodica, ustanove zdravstvene i socijalne zaštite kao i lokalna zajednica i svi pojedinci kako bi se broj prijestupnika u činjenju nezakonitih radnji smanjio a čime bi sigurnost na Općini Kakanj bila bolja. U razgovoru je naglašen i problem nelegalne sječe šuma koja predstavlja jedan od najozbiljnijih problema za lokalnu zajednicu.

Kao načelnik općine insistirat ću da se cijela općina Kakanj pokrije video nadzorom, da se na dječija igrališta postave sigurnosne kamere. Nastavit ćemo jačati i opremati našu policijsku stanicu sa novom opremom u skladu sa potrebom i mogućnosti općine.
Zahtjevat ću konstantnu komunikaciju policijske stanice, Centra za socijalni rad, Doma Zdravlja, i Civilne zaštite u cilju osiguranja bolje bezbjednosti naših građana.
Bezbjednost građana nam je na prvom mjestu!