Ajla Čišija: Imamo jasnu viziju naših ciljeva i mogućnosti

Evropa je na Kreti ’94 godine našu državu tretirala kao prazan prostor, te od 9 transportnih koridora nijedan nije prošao ovim prostorima. Uključivanje akademske zajednice i politike u ovo pitanje rezultiralo je izmjenama i nastankom koridora V-c kojem danas svjedočimo svi.

Pored svih prednosti koje je ovaj autoput donio našoj općini djelom neodgovorne politike ostale su posljedice koje do danas nismo uspjeli ispraviti ali i dalje nismo odustali i nećemo ni ubuduće.

U narednom periodu odabirom pravih osoba na odgovorne pozicije kakva je i pozicija načelnika treba da imamo jasnu viziju našeg položaja, naših ciljeva i mogućnosti koje nam se pružaju za razvoj privrede i turizma čime se mnoge općine ne mogu pohvaliti.

Pred Mirnesom Bajtarevićem kao kandidatom za načelnika stoji mnogo toga za realizovati, popraviti, regulisati u oblasti saobraćaja i komunikacija počevši od strategije razvoja lokalnih cesta, proširenja mreže lokalnih puteva, pitanja sigurnosti saobraćaja, rješavanja parking prostora, proširenja mreže javnog gradskog prijevoza, prijevoza stanovnika i učenika sa udaljenih mjesta općine i dr.

Međutim, nakon svega navedenog znam da rješenje za navedeno postoji. Svi ovi zadaci su stavljeni pred jak tim obrazovanih i stručnih kadrova iz ove oblasti na čijem čelu će sutra stajati Mirnes Bajtarević.  

Ajla Čišija
Magistar saobraćaja i komunikacija, smjer komunikacijske tehnologije
Članica Izvršnog odbora SDA Kakanj