Čestitka predsjednika SDA KAKANJ povodom 15. aprila – Dana općine Kakanj i Dana Armije R BiH

Slaveći s ponosom 15. april, sa zahvalnošću se prisjećamo svih naših predaka i današnjih generacija, koji su, kroz stoljeća naše povijesti, stvarali i gradili naš Kakanj dajući mu identitet, šarm i ono nešto posebno.
Svim stanovnicima Općine Kakanj ma gdje bili, u ime OO SDA Kakanj i u svoje lično ime upućujem iskrene čestitke u povodu 15. aprila – Dana općine Kakanj.

Ono što su bosanci i hercegovci napravili 15. aprila 1992. je ljepše od svih zdanja i vrijednosti savremenog življenja. Napravili smo Armiju Republike Bosne i Hercegovine koja se suprotstavila najvećem zlu 20. stoljeća, veoma opremljenom agresoru i suprotstavila se vlastitom porivu za osvetom.
Armija R BiH je nastala na principima tolerancije, praštanja i dobrote. Borila se protiv unutarnje potrebe da ne uzvrati zlu na isti način i ta borba nastavljena je i danas nakon 26 godina od osnivanja.

Nikada ne smijemo zaboraviti da je nezavinost Bosne i Hercegovine rezultat patriotske borbe pripadnika Armije Bosne i Hercegovine.nastaviti raditi za očuvanje nam jedine domovine.
Želimo istaći posebnu zahvalnost šehidima, poginulim borcima i ratnim vojnim invalidima, koji su dali najveći doprinos u odbrani naše države.
Svim bosancima i hercegovicimo sretan Dan armije Bosne i Hercegovine!

Sejad Zaimović

Predsjednik OO SDA Kakanj