SDA Kakanj mirnom šetnjom obilježila 21. godišnjicu genocida koji je počinjen nad bošnjačkim stanovništvom Srebrenice (FOTO)

Danas je u organizaciji Asocijacije Mladih SDA Kakanj, Asocijacije Žena SDA Kakanj i Asocijacije Fatma SDA Kakanj organizovana mirna šetnja ulicama Kaknja. Veliki broj građana Kaknja učestvovao je u mirnoj šetnji pod nazivom „KAKANJ ZA SREBRENICU – DA SE NE ZABORAVI I NE PONOVI“.

Cilj ove šetnje je da odamo počast stradalima, a pružimo podršku preživjelima. Također, cilj je i da istaknemo razmjere zločina u Srebrenici koji se može okarakterisati samo jednom riječju – genocid! Veoma je bitno da se ne zaborave dešavanja u Srebrenici.

Učesnici su u 11.00 sati krenuli sa trga Kemala Baysaka, zatim prošli gradskim šetalištem kroz gradsku jezgru do Spomen-obilježja šehidima i poginulim borcima Odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995.godina u Gradskom spomen-parku gdje je položeno cvijeće i proučena dova.

Zajedno sa građanima u šetnji su učestvovali i načelnik Općine Kakanj Nermina Mandra, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Kakanj Sulejman ef. Čeliković, predsjednik Općinske organizacije SDA Kakanj Sejad Zaimović, Ministar za pravosuđe i upravu ZDK Mirnes Bašić.

Šetnjom se iz Kaknja želi poslati poruka: Srebrenico, Kakanj zaboravit’ neće!

[Best_Wordpress_Gallery id=”16″ gal_title=”SDA Kakanj mirnom šetnjom obilježila 21. godišnjicu genocida koji je počinjen nad bošnjačkim stanovništvom Srebrenice”]