Održana tribina „Lik i djelo rahmetli Alije Izetbegovića“

Večeras je u organizaciji Asocijacije mladih SDA Kakanj održana tribina „Lik i djelo r. Alije Izetbegovića“. Gost/predavač na tribini je bio profesor Mustafa Spahić Mujki, koji je na sebi svojstven način prenio dio svojih iskustava kada je u pitanju životni put rahmetli Alije Izetbegovića.

Moderator tribine je bio Sadan Sikira. Nakon intoniranja himne BiH, himne SDA, te učenja fatihe rahmetli Aliji Izetbegoviću, Sulejamanu Tihiću i svim šehidima BiH, prisutnima se obratio predsjednik OO SDA Kakanj gosp. Sejad Zaimović, pozdravljajući prisutne, dajući kratak osvrt na aktivnost, te upučujući čestitku mladima, koji su zapravo pokretači ove tribine.

Prisutnima se obratila i predsjednica AM SDA Kakanj ističući između ostalog: „Mjesec august je u znaku obilježavanja godišnjice formiranja i djelovanja OO SDA Kakanj, te s tim u vezi mi iz Asocijacije mladih želimo da se prisjetimo lika i djela, životnog puta prvog predsjednika i osnivača SDA rahmeti Alije Izetbegovića“.

Potom, riječ je dobio prof. Mustafa Spahić, koji je bio prijatelj rahmetli predsjednika još od vremena „Sarajevoskog procesa“, te je zajedno sa r. predsjednikom bio u zatvoru. Na sebi svojstven način profesor je prisutne oduševio prepričavajući djela i anegdote sa rahmetli predsjednikom. Zajedno smo se prisjetili čovjeka koji je mnogo učinio za Bosnu i Hercegovinu, sve njene građane, a posebno za bošnjački narod

Tribini se odazvao veliki broj članova, aktivista i simpatizera SDA, gdje je sala bila ispunjena do posljednjeg mjesta, te je veći broj slušalaca tribinu pratio izvan sale. Tribini su prisustvovali i gosti iz OO Tešanj, OO Maglaj, OO Žepče, OO Zenica.

Asocijacija mladih SDA Kakanj ovim događajem šalje poruku: „Neka dugo živi  naša domovina i neka je vječni rahmet našem predsjedniku Aliji Izetbegoviću.“