Obilježavanje Dana oslobođenja Kaknja, Dana općine Kakanj i Dana Armije R BiH: Otvorena sajamska manifestacija “Podržimo kakanjsko”

Uz gradsko šetalište u Kaknju postavljeni su mali drveni objekti u kojima će se u narednim danima prodavati proizvodi registriranih kakanjskih poljoprivrednih i drugih proizvođača. Radi se o događaju sajamskog tipa pod nazivom “Podržimo kakanjsko” koji je otvoren 14.aprila 2017.godine u okviru Programa obilježavanja 8.aprila-Dana oslobođenja Kaknja i 15.aprila-Dana općine Kakanj i Dana Armije RBiH.

Objekte uz odobrenje nadležne općinske službe je postavio Savez poljoprivrednih proizvođača “Kakanjska poljoprivreda – KAP” Kakanj. Objekti su u Kakanj stigli na osnovu aplikacije Saveza prema federalnom nivou.

Radi se o nastojanjima da se što više promoviraju kakanjski poljoprivredni i drugi proizvodi. Objekti se brzo i jednostavno montiraju tako da mogu često mijenjati lokaciju.

Pozivamo građane da posjete sajamsku manifestaciju “Podržimo kakanjsko”, kupe kakanjske proizvode i tako podrže kakanjske proizvođače.

Otvorena sajamska manifestacija “Podržimo kakanjsko”