Načelnik Nermin Mandra upriličio prijem za Odbojkaški klub “Kakanj”

Četvrtak, 15. septembar 2016.godine: Načelnik Općine Kakanj Nermin Mandra danas je upriličio prijem za predstavnike uprave, stručni štab i igrače Odbojkaškog kluba “Kakanj”. Svojim gostima načelnik Mandra je uputio čestitku na sjajnim rezultatima postignutim u proteklim godinama naglašavaju činjenicu da su dugogodišnji vrhunski rezultati kakanjske odbojke postali neodvojivi dio tradicije našeg grada, dio naših zavičajnih vrijednosti i prepoznatljivo obilježje kakanjske lokalne zajednice.

U svom obraćanju gostima, načelnik je govorio o značaju velikih finansijskih sredstava koje za sport izdvaja kakanjska privreda naglasivši da se takav odnos kakanjskih privrednika prema kakanjskom sportu nikada ne smije zaboraviti i da uvijek o tome treba govoriti sa velikim respektom. Naglasio je i činjenicu da je u proteklim godinama evidentna tendencija porasta izdvajanja Općine Kakanj u sport, da se  ta izdvajanja svake godine povećavaju za 50 %, da su u ovoj godini dosegla iznos od 750.000 KM i da je plan da u narednoj godini izdvajanje Općine Kakanj za sport bude veće od 1.000.000 KM.

Načelnik je govorio i o planovima u pogledu razvoja sportske infrastrukture u Kaknju pojasnivši da će Općina Kakanj izvršiti proširenje Sportske dvorane u Kaknju, te da će graditi sportsko-rekreativni centar na lokalitetu Bare na površini od 21 hektara koji se sadržavati atletsku stazu, terene za mali nogomet, košarku, odbojku, tenis i druge sportove, da će imati teren za biciklizam i druge sadržaje.

Predstavnici Kluba su govorili o svojim ciljevima za budući period naglašavajući da će učiniti sve da se očuva kvalitet kakanjske odbojke, te da se omasove sve selekcije uključivanjem što većeg broja djece i mladih.

Zaključeno je i da se trebaju poduzeti neophodne aktivnosti kako bi i kakanjska odbojka dobila masovniju podršku publike koju zaista svojim vrijednom radom zaslužuje.

Predstavnici Kluba uručili su načelniku jedan od osvojenih pehara kako bi od danas krasio njegov ured.

p1110510 p1110511 p1110513 p1110514 p1110516 p1110522 p1110526 p1110529

Izvor: www.kakanj.gov.ba