Imenovan vd načelnik općine Kakanj – Aldin Šljivo

Nakon ostavke Nermina Mandre na funkciju načelnika općine Kakanj zbog nespojivosti funkcija izborom voljom građana Zeničko dobojskog i Srednje bosanskog kantona u Parlamentarnu skupštinu BiH, za vršioca dužnosti načelnika Općine Kakanj imenovan je Aldin Šljivo, mladi uspješni menadžer koji je javnu ustanovu za kulturu i sport doveo iz faze predstečaja do fascinirajućih rezultata.

Šljivo Aldin je rođen 30.11.1987. godine. Osnovnu i srednju školu je završio u Kaknju a Ekonomski fakultet u Zenici, gdje pohađa i posdiplomski studij. Do sada je radio u Deela doo Kakanj, JP Vodokom doo Kakanj, a od 2015 godine obavlja dužnost direktora JU Kulturno sportski centar Kakanj gdje pokazuje zapažene rezultate.

Političku karijeru gradi u OO SDA Kakanj, gdje je obnašao funkciju predsjednika Asocijacije mladih ove stranke, potom predsjednik Asocijacije mladih na kantonalnom nivou, a trenutno je potpredsjednik Općinskog odbora ove stranke. Vijećnik je u Općinskom vijeću Kakanj u dva mandata. Od 2012. godine obavlja dužnost predsjednika Odbojkaškog kluba “Kakanj 78”

Našem Aldinu Šljivi želimo mnogo sreće i uspjeha u radu na mjestu vd načelnika Općine Kakanj. Također i Nerminu Mandri želimo uspjeh u radu na novoj dužnosti zastupnika u Parlamentarnoj skupštini BiH.